img-fluid

Älä rekrytoi itse (se ei kannata)

Otsikko on ehkä hiukan kärkevä, mutta rekrytoinnin tekemistä itse kannattaa ainakin harkita huolella. Onnistunut rekrytointi vaatii ammattitaitoa, oikeat kanavat sekä ihmistuntemusta ja aikaa....

Kari-Matti Markus / 20.10.2020

Otsikko on ehkä hiukan kärkevä, mutta rekrytoinnin tekemistä itse kannattaa ainakin harkita huolella. Onnistunut rekrytointi vaatii ammattitaitoa, oikeat kanavat sekä ihmistuntemusta ja aikaa. Jos näitä ei löydy omasta takaa, voi huoletta keskittyä omaan ydinosaamiseen ja jättää rekrytoinnin meidän huoleksemme.

Rekrytointi alkaa tarpeen tunnistamisesta. Tämä on yleensä selkein ja helpoin osuus. Toki sekään ei ole itsestään selvää, että uuden henkilön tehtävänkuva hahmottuu yrityksen sisällä saati toimitusjohtajan omassa päässä. Monesti tehtävänkuva tarkentuukin vielä rekrytointitoimeksiannon yhteydessä.

Työpaikkailmoituksen kirjoittaminen mielletään perinteisesti ensimmäiseksi haasteeksi. Ilmoituksen tulee olla kiinnostava, informatiivinen ja napakka. Muutamalla hassulla lauseella pitää pystyä vakuuttamaan lukija, että juuri tähän firmaan kannattaa hakea töihin. Liian pitkää ilmoitusta ei kukaan jaksa lukea ja liian lyhyt ei kerro tarpeeksi. Tehtävänkuva pitää kertoa riittävän tarkasti, mutta ei niin tarkasti, että se rajaa potentiaalisten hakijoiden joukkoa liikaa.

Rekrytointi ei ole ilmaista – edes omana työnä

Hakemusten käsittely ja haastateltavien valinta on toinen haaste. Paperilla on helppo näyttää hyvältä ja toisaalta hukata mahdollisuus. Olisi harmi jos työhön paras hakija jäisi haastattelukierrokselta pois huonojen kirjallisten taitojen vuoksi (jos haussa ei ole sisällöntuottaja).

Raskain vaihe rekrytointiprosessissa on tyypillisesti haastattelukierros: aikataulujen sovittelu, haastattelukysymysten suunnittelu ja itse haastattelut. Haastattelukierrosta sujuvoittaa kummasti, jos haastatteluun on kutsuttu vain parhaimmista parhaimmat hakijat.

Jos prosessin lopussa tuntuu, että on vain hyviä vaihtoehtoja, voi onnitella itseään. Jos taas huomaa harkitsevansa vähiten huonoa hakijaa, on kallista aikaa mennyt hukkaan. Omalle ajankäytölleen voi laskea hinnan jos tunneista on pitänyt kirjanpitoa. Kokonaiskustannusta kasvattaa myös kulut työpaikkailmoituskanavista sekä muu maksullinen näkyvyys. Ilmaista rekrytointi ei joka tapauksessa ole – edes omana työnä.

Rekrytointi voi kuitenkin olla kustannustehokasta ja ennakoitavaa. Rekrytointi meidän kauttamme on helppo, kiinteästi hinnoiteltu prosessi, jossa maksat tuloksista. Puhelu Rekryluuriin ja voit palata omiin töihisi. Me huolehdimme kaiken hakemuksen muotoilusta esivalittujen hakijoiden esittelyyn. Lue lisää rekrytointiprosessista meidän kanssamme »


Jatka lukemista

Oiotaanko Rekryluurissa vai miksei palvelu ole kalliimpi?

Lyhyesti sanottuna vastaus on kyllä. Me oiomme aina, kun se on järkevää. Yhdenmukaistamisen ja automatisoinnin ansiosta voimme keskittää ammattiosaamisemme rekrytoinnin tärkeimpiin tehtäviin. Etsimme…

Kaisa Luukkanen / 14.8.2020

Laitetaanko haku käyntiin?

010 391 9490

Puheluun ei tarvitse valmistautua - me kysymme oikeat asiat.